Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

Domaine Metrat et Fils - Fleurie - 2018 - "La Roilette" - Rode wijn
  • Domaine Metrat et Fils - Fleurie - 2018 - "La Roilette" - Rode wijn

Domaine Metrat et Fils - Fleurie - "La Roilette" - Rode wijn

€ 16,40
Inclusief belasting

Rode wijn, AOC Fleurie, Beaujolais

Aantal

Add to wishlist

Bernard Metrat oogst nog steeds met de hand, te paard en in een kar, de druiven van de wijnstokken van zijn landgoed. Met zijn hete en droge zomer was 2018 een sublieme vintage.

Deze Gamay Fleurie 2018 ontving alle smaken die zijn geërfd van de lentebloemen van zijn land. Wordt vaak beschouwd als de meest vrouwelijke van de Beaujolais Crus . Misschien komt het door de bloemige tonen of door de Madonna de Fleurie die op de top van de heuvel ligt?

Het opmerkelijke "La Roilette" klimaat van Fleurie produceert deze Fleurie 2018 vintage van Domaine Metrat et Fils. Deze wijn is Terra Vitis gecertificeerd, de belangrijkste certificerende instantie voor "duurzame controle": een benadering die de voorkeur geeft aan wetenschap en natuurlijke benaderingen in plaats van het gebruik van synthetische chemicaliën.

Zijn fluweelzachte, elegante en bloemige en fruitige aroma's zijn onmiddellijk aantrekkelijk. Het is samengesteld uit iris, violet, vervaagde roos, perzik, zwarte bes en rode bessen en heeft een prachtige diep karmozijnrode kleur met rode highlights. Het biedt ronde en zijdezachte tannines in de mond. Deze wijn past perfect bij gevogelte en wit vlees.

De vinificatie is het resultaat van een selectie wijnstokken van meer dan 70 jaar oud, waarvan een deel wordt gevinifieerd in eikenhouten vaten. De bodem is van graniet, afgewisseld met kleilagen. Achter zijn structuur en finesse onthult het een diepte waardoor het een goede veroudering kan aannemen. Het is de perfecte tuintafel rood.

Metrat-Fleur-18

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Beaujolais
Appellation
Fleurie AOC
Druif(ven)
Gamay 100%
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnboer
Domaine Metrat et Fils

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Domaine Metrat et Fils - Fleurie - "La Roilette" - Rode wijn

Rode wijn, AOC Fleurie, Beaujolais

Write your review