Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

Domaine Metrat et Fils - Chiroubles - 2018 - "La Scandaleuse" - Rode wijn
  • Domaine Metrat et Fils - Chiroubles - 2018 - "La Scandaleuse" - Rode wijn

Domaine Metrat et Fils - Chiroubles - "La Scandaleuse" - Rode wijn

€ 16,40
Inclusief belasting

Rode wijn, AOC Chiroubles, Beaujolais

Aantal

Add to wishlist

De Chirouble "La Scandaleuse" 2018 is de hoogste plek van de Crus de Beaujolais. Afkomstig van een zandgranietgrond, geeft de goddelijke gemeenschap met de lucht deze elegante wijn de wens om het glas te laten schitteren met fijne iriserende parels. De wijnstokken, op het zuidoosten gericht, bevinden zich 400 meter boven zeeniveau en hun gemiddelde leeftijd is ongeveer 60 jaar.

Oorspronkelijk had deze cuvée "La Scandaleuse" de klimatnaam "coasts rôtie". De inwoners van de Rhônevallei waren het echter niet eens met deze naam, die de prestigieuze benaming met dezelfde naam verstoorde. Deze Chirouble "La Scandaleuse" 2018 is licht beladen met tannine, gemakkelijk te drinken en daardoor snel te consumeren.

Zijn helderrode kleur, zijn mix van aroma's van pioenroos, lelietje-van-dalen, iris en viooltje maken het tot een van de meest typische wijnen van Beaujolais! Deze is perfect om wit vlees te begeleiden. Deze Gamay biedt gestructureerde tannines en geeft je een fruitige sensatie en een heerlijke laatste noot over kastanjes.

Het landgoed is Terra-Vitis gekeurd omdat verschillende generaties wijnbouwers elkaar hebben opgevolgd om een ​​duurzame wijnbouw te ontwikkelen. De maceratie duurt 8 tot 10 dagen en wordt uitgevoerd uit hele trossen met inheemse gisten. Dan komt het persen en dan het bezinken. Fermentaties worden uitgevoerd bij 18 graden om het malo-melkzuur te activeren. De veroudering in vaten duurt tussen de 9 en 12 maanden.

Metrat-chir-18

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Beaujolais
Appellation
AOC Chiroubles
Druif(ven)
Gamay 100%
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnboer
Domaine Metrat et Fils

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Domaine Metrat et Fils - Chiroubles - "La Scandaleuse" - Rode wijn

Rode wijn, AOC Chiroubles, Beaujolais

Write your review