Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

De « petit Gascoûn 2019 » - Zoete Witte Wijn
  • De « petit Gascoûn 2019 » - Zoete Witte Wijn

De « petit Gascoûn » - 2019 - Zoete Witte Wijn

€ 11,50
Inclusief belasting

Witte zoete wijn uit Frankrijk - I.G.P. Côtes de Gascogne - 2019

Aantal

Add to wishlist

Generaties lang heeft de familie Laffitte gewoond en wijn verbouwd in de Gascogne , in het zuidwesten van Frankrijk. De sporen van de Laffittes gaan terug tot de middeleeuwen, rond de 15e eeuw. Zoals veel families in de Gascogne, verbouwden de Laffittes druiven voor de beroemde Armagnac-brandewijn. Van generatie op generatie is het familiebezit van de familie Laffittes overgedragen van de vader op wat altijd de enige zoon van de familie is geweest.

Christophe en Sébastien Laffitte zijn de eerste twee zonen van de familie die het landgoed delen. Ze zetten het werk van hun ouders voort en ontwikkelen naast de productie van Armagnac ook de productie van wijn. De twee gebroeders Laffitte ontwikkelden met "Le petit Gascoûn" en later "Domaine Laffitte" hun eigen merken voor de wijn geproduceerd in de familiekelder. Ze slaagden er ook in om de oppervlakte van de wijngaard van het landgoed in één generatie te vergroten van 18 naar een totaal van 120 hectare.

"Le petit Gascoûn" wat betekent "The little guy from Gascony" wordt geproduceerd door de gebroeders Laffitte uit de beste percelen van elk jaargang. De wijnen zijn zeer expressief, genereus en ongeduldig - synoniem voor plezier en gezelligheid, twee van de belangrijkste kenmerken van de inwoners van de Gascogne.

Deze zachte witte wijn is indrukwekkend, rijk aan aroma's. De intense neus verbergt passievrucht, ananas en lychee. In de mond domineren fruitige en frisse tonen in het begin, wat leidt tot een complexe afdronk. Een uitstekende aperitief- of dessertwijn, die ook geschikt is om geitenkaas of exotische gerechten te begeleiden.

1151

Datasheet

Kleur
Wit
Regio
Sud Ouest
Appellation
Côtes de Gascogne I.G.P.
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnoogst
2019

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

De « petit Gascoûn » - 2019 - Zoete Witte Wijn

Witte zoete wijn uit Frankrijk - I.G.P. Côtes de Gascogne - 2019

Write your review
Je bent misschien ook geïnteresseerd in