Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

Blog "Enolia - Online Wine Store"
Waarom biologische wijn maken?

Waarom biologische wijn maken?

Biologische wijn zag het levenslicht in 2012. Om precies te zijn, het label 'biologisch' had betrekking op de teelt van wijnstokken (wijnbouw) zonder rekening te houden met het proces van het omzetten van druiven in wijn (vinificatie). Deze twee processen zijn nu onderworpen aan "biologische" certificering en nieuwe regels zijn van toepassing op de wijnproductie. Zo is het gebruik van pesticiden of synthetische behandelingen verboden. Ook is de toevoeging van inputs zoals zwavel of...

Wanneer is wijn goed om te drinken?

Wanneer is wijn goed om te drinken?

De piekfase wordt gelijkgesteld met de volwassenheid van de wijn, een periode waarin de wijn rijp is, bloeit om met plezier en genot te genieten. De piek varieert afhankelijk van het oogstjaar, de appellatie, het materiaal van de wijn en de dichtheid.

Welke witte wijn moet je koken?

Welke witte wijn moet je koken?

In de traditionele Franse keuken worden veel gerechten bereid met witte wijn. Om een ​​bouillon op smaak te brengen of om heerlijke aromatische sauzen te bereiden. Bovendien zijn witte wijnsauzen niet alleen geschikt voor feestelijke gerechten en als aanvulling op de dagelijkse keuken. Ontdek onze tips voor het kiezen van de juiste witte wijn voor uw keuken.

Wat is roséwijn?

Wat is roséwijn?

Roséwijn is de wijn van voorbestemming voor bij verse maaltijden. Als aperitief met vrienden kun je helemaal kiezen voor een fruitige roséwijn. Bovendien ligt de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding binnen ieders handbereik.

Alles over wijnoxidatie

Alles over wijnoxidatie

We horen regelmatig over geoxideerde wijn, maar wat is het precies? Oxidatie van wijn is een chemische reactie die plaatsvindt wanneer de wijn in contact komt met de zuurstof in de lucht. De alcohol die zich in de wijn bevindt, wordt omgezet in ethanol, waardoor de smaak van de wijn verandert. Deze oxidatie kan daarom gunstig zijn voor wijn als deze oxidatie wordt gecontroleerd, omdat het subtiele tonen zoals aroma's van appels of noten zal opleveren. Maar als deze oxidatie niet wordt...