Domaine Valinière - Appassimento - Rode Wijn - Nicolas Vellas
Franse Rode wijn - IGP Pays d’Oc Appassimento
Franse Rode wijn - IGP Pays d’Oc Appassimento
Appassimento is het Italiaanse woord voor "passering". De techniek, ongeacht de taal, bestaat erin de druiven te laten drogen om hun suikers en tannines te concentreren en hun aroma's te versterken. Een deel van het druivenwater verdampt, zo'n 30 tot 45%. De druiven worden zeer laat geoogst, aan de plant gelaten zodat de rijping haar hoogtepunt bereikt, de trossen rijpen langzaam en drogen uit aan de wijnstok. De smaak van de granen wordt versterkt, de aromaten en de suikers bereiken zeer hoge concentraties. De tannines smelten als zijde. De kleur wordt donkerder, ondoordringbaar voor het oog. Het werk van keuze en selectie wordt versterkt. Alleen de druiven die aan hun wijnstokken zijn gedroogd, worden minutieus geoogst en vervolgens gevinifieerd. De fermentatie duurt 70 tot 80 dagen, daarna gaat de veroudering verder in vaten en zal de tijd zijn werk doen...
SERVERTEMPERATUUR: 16-17°C.
PROEFCOMMENTAAR
De zwarte kersenkleur wordt omgeven door een diep violet aura. Het boeket wordt gedomineerd door complexe aroma's van rijpe kersen, bramen, pruimen en tonen van donkere bessen. In de mond omhult de wijn het gehemelte goed, is gulzig, smeltend en heeft een mooie zuurgraad met finesse. De zijdezachte tannines zijn zeer goed in balans en maken het een warme wijn. Een lange en fruitige afdronk wacht!
SERVICE EN BEGELEIDING
Het past perfect bij mediterrane tapas, gegrild rood en wit vlees, kazen...
Datasheet
- Kleur
- Rood
- Regio
- Languedoc
- Appellation
- IGP Pays d’Oc Appassimento
- Druif(ven)
- Syrah, Petit Verdot
- Land
- Frankrijk
- Hoedanigheid
- 75 cl
- Wijnboer
- Vignobles Vellas
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.