Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

Cognac Réviseur - XO - Petite Champagne
  • Cognac Réviseur - XO - Petite Champagne

Cognac Réviseur - XO - Petite Champagne

€ 143,00
Inclusief belasting

Cognac XO - Maison REVISEUR - Petite Champagne - 40%

Aantal

Add to wishlist

In het hart van Petite Champagne wordt deze Cognac Reviseur geproduceerd. Het ontleent zijn adellijke brieven en zijn attributen op vele manieren aan deze unieke en beroemde regio. Hieruit ontstaat zijn intensiteit en zijn kracht , zijn body en zijn uitgebreide aromatische palet .

Het landgoed Réviseur heeft een uitstekende oost-west oriëntatie en de wijnstokken produceren zeer aromatische wijnen die afkomstig zijn uit kleine ketels (slechts 1600 liter) en die worden gerijpt in zeer droge kelders. De wijnen van deze geweldige cognacwijngaard zijn krachtig en intens, ze zijn trots op hun zeer aanwezige terroir waar geweldige aroma's geconcentreerd zijn.

Het landgoed is van Francis Abecassis , de trotse eigenaar van 370 hectare wijngaarden. Zijn landgoederen maken hem een ​​van de grootste onafhankelijke producenten van de appellatie Cognac . Dit wil zeggen of hij zijn beroep en zijn land kent! Met haar dochter Elodie beheren ze elk van hun landgoederen, aanwezig op bevoorrechte locaties met een uitzonderlijk terroir voor wijnen die niet minder zijn. Ze zijn dus de eigenaren en exploitanten van de huizen Leyrat, ABK6, Grands Domaines et Réviseur voor de appellatie Cognac en Ekiss voor de Vodka.

Proeven

De kleur van deze prachtige en nobele XO Réviseur is oud goud met mahonie accenten. De eerste neus onthult de delicatesse van rancio, rijp fruit, zoethout. Dan komt de harmonie van aroma's van rood fruit, houtachtig, kreupelhout, gecombineerd met enkele tonen van gebrande koffie. In de mond vinden we tonen van zoethout, karamelboter, gekonfijt fruit en cederhout. Rondheid en soepelheid worden in evenwicht gehouden met aanhoudende houtachtige aroma's gedurende de afdronk.

Informatie

Single Estate Cognac: Producent oogst

Terroir: Domaine du "Maine Drilhon" Cru Petite Champagne, Limestone hill.

Druivensoort: 100% Ugni-blanc.

Vinificatie: Traditioneel vinificatieproces van wijn in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten.

Distillatie: dubbele distillatie in traditionele Charentais-ketels met een kleine capaciteit.

Veroudering: Nieuwe en oude Franse eikenhouten vaten van 350 liter.

Blend: Exclusieve selectie van kavels van dit landgoed in Petite Champagne.

Veroudering: 35 tot 45 jaar.

Geniet van deze magnifieke Cognac XO in een tulpglas van 2 cl tot 4 cl. Alleen of als bijgerecht bij blauwe kazen, Saint-Nectaire of Morbier. Het past perfect bij grand cru pure chocolade, 90% cacao.

3459289700038

Datasheet

Land
Frankrijk
Wijnboer
Domaines Francis Abecassis

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Cognac Réviseur - XO - Petite Champagne

Cognac XO - Maison REVISEUR - Petite Champagne - 40%

Write your review