Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

De « petit Gascoûn » 2019 - Droge Witte Wijn
  • De « petit Gascoûn » 2019 - Droge Witte Wijn

De « petit Gascoûn » 2019 - Droge Witte Wijn

€ 9,15
Inclusief belasting

Droge Witte wijn uit Frankrijk - I.G.P. Côtes de Gascogne - 2019

Aantal

Add to wishlist

De familie Laffitte woont en verbouwt al generaties lang wijn in de Gascogne, in het zuidwesten van Frankrijk. Je moet terug naar de middeleeuwen om een ​​spoor van de Laffieten te vinden. Net als veel andere Gascogne-families, verbouwden de laatstgenoemden druiven om Armagnac te creëren.

Van generatie op generatie is het eigendom van Laffitte overgedragen van vader op zoon. Christophe en Sébastien Laffite ontwikkelen nu de productie van wijn en Armagnac. Ze ontwikkelden hun eigen merk met "Le petit Gascoûn" en vergrootten de oppervlakte van de wijngaard van 18 naar 120 hectare.

"Le petit Gascoûn" wat betekent "De kleine man uit Gascogne" is een zeer expressieve, genereuze en ongeduldige wijn. Het staat synoniem voor plezier en gezelligheid. Deze is gemaakt van de druivensoorten Colombard en Ugni Blanc . De wijnstokken groeien op zure bodems van zand en klei.

Om ongewenste oxidatie te voorkomen, vindt de oogst plaats tijdens de koude nacht. De wijn is koud gestabiliseerd. Vinificatie bij lage temperatuur wordt gevolgd door een lange rijping op fijne gisten.

In de neus is deze wijn aromatisch. Fruitig en persistent in de mond, met een mooie frisheid in de afdronk. De aroma's blijven lang hangen in de mond en doen denken aan de neus (witte bloemen, perzik, lychee). Een elegante en fruitige wijn die uitstekend geschikt is als aperitief of als veelzijdige kookpartner.

3760267721151

Datasheet

Kleur
Wit
Regio
Sud Ouest
Appellation
Côtes de Gascogne I.G.P.
Druif(ven)
Colombard, Ugni
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnoogst
2019

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

De « petit Gascoûn » 2019 - Droge Witte Wijn

Droge Witte wijn uit Frankrijk - I.G.P. Côtes de Gascogne - 2019

Write your review
Je bent misschien ook geïnteresseerd in