Error!

Famille Perrin - Côtes du Rhône - 2017 - Witte wijn
  • Famille Perrin - Côtes du Rhône - 2017 - Witte wijn

Famille Perrin - Côtes du Rhône - 2017 - Witte wijn

€ 15,15
Inclusief belasting

Witte wijn uit Frankrijk, A.O.C. Côtes du Rhône

Aantal

Add to wishlist

Zeer gekenmerkt door Viognier en zijn bloemige kant, is het een opmerkelijke wijn van frisheid en diepte voor de vintage. Het zal geweldig zijn met mediterrane bereidingen of rotsvis.

De vintage

Na een vroege knoppauze begin april, verliep de bloei geleidelijk en vond plaats onder goede omstandigheden in alle wijngaarden. Dan breekt eind juni een zinderende zomer aan, waartegen de wijnstokken dapper weerstaan: ze hebben weinig last van waterstress, met name dankzij de kamille-kruidenthee die op de vegetatie wordt gesproeid om de hitte het hoofd te bieden. Ten slotte vond de oogst plaats zoals gewoonlijk, zonder enige bijzondere snelheid. De wijnen beloven veelbelovend te zijn voor een vintage in 9, wederom geboren onder een gelukkige ster.

Situatie

Gelegen op het koele en lichte terrein van de steden Cairanne en Jonquières. Wijngaard op alluvium tussen de rivieren Aigues en Ouvèze in Vaucluse.

Land

Recent alluvium, van kalkhoudende oorsprong, met variaties als gevolg van de contouren van de rivieren, steenachtige klei-kalksteen.

Uitwerking

De druiven worden 's morgens heel vroeg geoogst om te profiteren van de koelte van de nacht. Na het persen voeren we statische koude bezinking uit om zwevende deeltjes te verwijderen. Alcoholische gisting in roestvrijstalen vaten vindt plaats bij lage temperatuur bij 16 ° C. De wijnen worden vervolgens gerijpt en gerijpt in roestvrijstalen vaten tot ze worden gebotteld.

0177

Datasheet

Kleur
Wit
Regio
Rhône
Appellation
AOC Côtes du Rhône
Druif(ven)
Cabernet Sauvignon, Merlot
Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Viognier
Land
Frankrijk
Wijnboer
Famille Perrin
Wijnoogst
2017

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Famille Perrin - Côtes du Rhône - 2017 - Witte wijn

Witte wijn uit Frankrijk, A.O.C. Côtes du Rhône

Write your review