Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

Blason d'Issan 2015 - Margaux - Rode wijn
  • Blason d'Issan 2015 - Margaux - Rode wijn

Blason d'Issan 2015 - Margaux - Rode wijn

€ 46,50
Inclusief belasting

Wijn van de Bordeauxstreek - Appellation Margaux - Wijnjaar 2015

Aantal

Add to wishlist

Het Château d'Issan is eigendom van de appellatie Margaux. Blason d'Issan is een rode wijn met een gecontroleerde oorsprongsbenaming die wordt geproduceerd rond de stad Margaux in de Médoc (regio Bordeaux).

Château d'Issan heeft een lange geschiedenis. In 1152 was het deze wijn die werd geschonken op de bruiloft tussen Eleonora van Aquitanië en Hendrik II van Engeland. Het huidige kasteel, omringd door slotgrachten, werd gebouwd in de 18e eeuw en wordt beschouwd als een van de meest pittoreske in heel Bordeaux.

Le Blason d'Issan Margaux van Château d'Issan werd in de officiële Bordeaux-classificatie van 1855 als 3e cru geclassificeerd en staat bekend om zijn rijke aroma's en zijdezachte wijn.
Het landgoed ligt net ten zuiden van Chateau Margaux , en naast Palmer. De helft van het landgoed is in wijnstokken en 40 hectare onder de appellatie Margaux, de rest bevindt zich in AOC Haut-Médoc en AOC Bordeaux Supérieur. Ongeveer 70% is aangeplant met Cabernet Sauvignon en 30% Merlot.

De Blason d'Issan, tweede wijn, werd vanaf 1995 geïntroduceerd om een ​​selectie uit de wijnstokken van de appellatie Margaux mogelijk te maken. De vruchten van de jongste wijnstokken worden gebruikt om deze wijn te produceren die de identiteit van zijn terroir respecteert en tegelijkertijd een ronde en smakelijke fruitigheid biedt, die eerder kan worden geproefd.

Mooie en subtiele neus, deze wijn is een blend van 2 druivenrassen, Cabernet-Sauvignon en Merlot. Het onthult vaak soorten aroma's van room, houtachtig of pruimen, en soms ook aroma's van kaneel. Krachtig, het vindt een mooie balans tussen zuurgraad en tannines.

Château d'Issan moet jong gedronken worden met decanteren. Jongere jaargangen kunnen gemiddeld 2-3 uur worden gedecanteerd, min of meer.

Château d'Issan past over het algemeen goed bij alle soorten klassiek vlees, kalfsvlees, varken, rund, lam, eend of wild.

Verpakking: 75c

blasiss15

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Bordeaux
Appellation
Haut-Médoc
Druif(ven)
Cabernet-Sauvignon
Cabernet Franc
Merlot
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnoogst
2015

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Blason d'Issan 2015 - Margaux - Rode wijn

Wijn van de Bordeauxstreek - Appellation Margaux - Wijnjaar 2015

Write your review