Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

  • Nieuw
Château du Glana 2015 - Saint-Julien - Rode Wijn
  • Château du Glana 2015 - Saint-Julien - Rode Wijn

Château du Glana 2015 - Saint-Julien - Rode Wijn

€ 35,10
Inclusief belasting

Wijn uit de regio Bordeaux - Appellation Saint-Julien - Vintage 2015

Aantal

Add to wishlist

Château du Glana is gebouwd in 1870 en ligt in de appellatie Saint-Julien in Haut-Médoc, op de linkeroever van Bordeaux. De 60 hectare (148 acres) wijnstokken bestaan ​​uit Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Planten wortelen in grindachtige grond en Alios-ondergronden. Dit is nog een jong vakgebied. De ligging, in het hart van een gerenommeerd terroir en een wijngaard bestaande uit percelen Grands Crus Classés, belooft een grote uitbreiding.

Château Du Glana ligt aan de "Route des Grands Vins". Toen het Château in 1870 werd opgericht, omvatte het al 5 hectare wijnstokken. Na een reeks eigenaars en uitbreidingen van de wijngaard, werd het landgoed in 1961 overgenomen door Gabriel Meffre. Aangezien het eigendom was van de familie Meffre en dankzij de inspanningen en passie van deze familie, gaan het Château en de wijngaarden van Glana jaar na jaar vooruit. Sindsdien zijn er grondovernames geweest. De belangrijkste aankopen betreffen percelen van het nabijgelegen derde domein, Château Lagrange. De familie Meffre is nog steeds eigenaar, Jean-Paul en zijn twee zonen zijn verantwoordelijk voor het beheer van het kasteel en de wijngaarden.

Elk perceel wijnstokken wordt individueel beheerd en na de oogst worden de druiven gefermenteerd onder temperatuurcontrole. Een koude maceratie volgt, met 3 weken vatting in betonnen en roestvrijstalen vaten. De wijn wordt vervolgens overgebracht naar Franse eikenhouten vaten (meestal 40% nieuw) om 12 maanden te rijpen. De jaarlijkse productie van deze grote wijn bereikt ongeveer 120.000 flessen. De tweede wijn is de Pavillon du Glana.

Château du Glana staat bekend als een vrij krachtige, vrij droge en tanninerijke wijn. Heel elegant en heel subtiel, het past heel goed bij wild, rundvlees of lamsvlees.

Verpakking: 75cl.

610166

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Bordeaux
Appellation
Saint Julien
Druif(ven)
Cabernet-Sauvignon
Cabernet Franc
Merlot
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Château du Glana 2015 - Saint-Julien - Rode Wijn

Wijn uit de regio Bordeaux - Appellation Saint-Julien - Vintage 2015

Write your review