Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

La Vie en Rose - Château Roubine - Rosé - 2020
  • La Vie en Rose - Château Roubine - Rosé - 2020

La Vie en Rose - Château Roubine - Rosé - 2021

€ 17,95
Inclusief belasting

Rosé wijn, AOP Côtes de Provence

Aantal

Add to wishlist

Gelegen in het hart van de Var in de Provence, tussen Lorgues en Draguignan, is Château Roubine één van de oudste wijngaarden van Frankrijk. Haar strategische ligging en haar schoonheid, zijn een omweg waard.

Chateau Roubine biedt door de grote diversiteit van dertien druivensoorten, de natuurlijke afwatering (roubine = stroom in het Provençaals), de ideale oriëntatie en de klei-kalksteen bodemgesteldheid, de beste voorwaarden voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Vandaag, onder leiding van Valérie Rousselle, beslaat het 130 ha, waarvan 72 ha wijngaarden, en blinkt het uit door een optimale combinatie tussen technologie en de juiste toepassing van de regels van duurzame landbouw. Na enkele jaren van bio wijn, kiest men nu voor biodynamische landbouw.

Deze "La Vie en Rose" van kasteel Roubine wordt aangegeven door zorgvuldig geselecteerde redenen en komt uit verschillende percelen. Het is een blend van de volgende druivensoorten: Grenache met 50%, Tibouren met 20%, Cinsault met 20% en tenslotte Syrah voor de laatste 10%.

De wijnbereiding van deze nobele rosé uit de Provence wordt bewonderd. 'S Nachts geoogst, worden de druiven geperst met een maceratie van de schil, terwijl de beheersing van lage temperaturen essentieel is voor fermentatie. Dit geeft een fijne en aromatische rosé .

De neus doet denken aan vers gras en rozen. Het gedijt in een lichtroze jurk met fijne reflecties. Vol van frisheid onthult deze prachtige roséwijn subtiele, sterkere aroma's, met een mooie ronding en verwennerij in de mond.

Deze wijn is verkrijgbaar in flessen van 75 cl en in magnum , ideaal voor grote tafels!

790318-20

Datasheet

Kleur
Rosé
Regio
Provence
Appellation
AOP Côtes de Provence
Druif(ven)
Grenache, Tibouren, Cinsaut, Syrah
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnboer
Château Roubine
Wijnoogst
2020

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

La Vie en Rose - Château Roubine - Rosé - 2021

Rosé wijn, AOP Côtes de Provence

Write your review
Je bent misschien ook geïnteresseerd in