Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

De « petit Gascoûn » 2019 - Rosé Wijn
  • De « petit Gascoûn » 2019 - Rosé Wijn

De « petit Gascoûn » 2019 - Rosé Wijn

€ 9,15
Inclusief belasting

Rosé wijn uit Frankrijk - I.G.P. Côtes de Gascogne - 2019

Aantal

Add to wishlist

Generaties lang woont en verbouwt de familie Laffitte wijn in de Gascogne, in het zuidwesten van Frankrijk. De sporen van de Laffittes gaan terug tot de middeleeuwen, rond de 15e eeuw. Zoals veel families in de Gascogne, verbouwden de Laffittes druiven voor de beroemde Armagnac-brandewijn.

Van generatie op generatie is het familiebezit van de familie Laffittes overgedragen van de vader op wat altijd de enige zoon van de familie is geweest.

Christophe en Sébastien Laffitte zijn de eerste twee zonen van de familie die het landgoed delen. Ze zetten het werk van hun ouders voort en ontwikkelen naast de productie van Armagnac ook de productie van wijn. De twee gebroeders Laffitte ontwikkelden met "Le petit Gascoûn" en later "Domaine Laffitte" hun eigen merken voor de wijn die geproduceerd wordt in de familiekelder. Onder de naam "Domaine Laffitte" bottelen de twee broers een breed scala aan wijnen gemaakt van typische Gascogne-druivensoorten. Op het etiket zijn ook de twee broers vereeuwigd.

De broers presenteren zich op het etiket als een tandem die een gans en een eend leidt. De grote, sterke en gedurfde Sébastien wordt belichaamd door de gans. Zijn broer Christophe - klein en intelligent - is de eend van de tandem. Het idee van de tandem, die ook de naam geeft aan de rode wijn van "Domaines Laffitte" met "Le Tandem", is ontstaan ​​uit de nauwe samenwerking van de twee broers in hun eigen wijngaard. Een wijn vol vreugde met een boeket van rode bessen, aalbessen en wilde aardbeien en verfrissende citrustonen. Eerst zacht en fruitig in de mond, laat de wijn een stimulerende frisheid achter.

Geserveerd op 10 ° C, perfect als aperitief of bij lichte zomerse gerechten.

3760267720055

Datasheet

Kleur
Rosé
Regio
Sud Ouest
Appellation
Côtes de Gascogne I.G.P.
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnoogst
2019

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

De « petit Gascoûn » 2019 - Rosé Wijn

Rosé wijn uit Frankrijk - I.G.P. Côtes de Gascogne - 2019

Write your review
Je bent misschien ook geïnteresseerd in