Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

  • Aanbieding!
Château Tour Léognan – 2017 – Rode wijn
  • Château Tour Léognan – 2017 – Rode wijn

Château Tour Léognan – 2017 – Rode wijn

€ 27,25
Inclusief belasting

Rode wijn uit Frankrijk, Tweede Wijn van Château Carbonnieux - Bordeaux, A.O.C. Pessac-Léognan

Aantal

Add to wishlist

Château Tour Léognan rood is de tweede wijn van Château Carbonnieux. Soms ook beschouwd als zijn derde wijn sinds het verschijnen van de echte tweede wijn, de Croix de Carbonnieux.

Château Carbonnieux, gebouwd aan het einde van de 14e eeuw, rond 1380, is een van de oudste jaargangen uit de zeer oude regio Graves, de bakermat van de Bordeaux-wijnen. Het is gevestigd op de silico-kalksteenruggen die de koele vallei van "Eau-Blanche" domineren, die de stad Léognan doorkruist.

Het was op een wijngaard in slechte staat dat de familie Perrin, al eigenaar van wijnstokken in Algerije, hun zinnen zette in de jaren 1950. Geteisterd door phylloxera aan het einde van de 19e eeuw, leed het landgoed onder de chronische overproductie die de hele Franse wijngaard beïnvloedde tot het einde van de jaren 60. De gebouwen zijn sinds de Eerste Wereldoorlog onbewoond en vervallen. Bovendien is de winter na de overname (1956) een van de koudste van de eeuw, met temperaturen die de -20 ° naderen!

Marc Perrin verbindt zich er vervolgens toe om het landgoed de glans van zijn mooiste periode, die teruggaat tot de 17e eeuw, te herstellen. De wijngaard is het onderwerp van een compleet herbeplantingsprogramma. Tijdens de classificatie van de wijnen van Graves van 1959 wordt het kasteel ingedeeld in rood en in wit. Het is een van de 6 kastelen die in de twee kleuren moeten worden ingedeeld. De resultaten waren echt voelbaar vanaf het begin van de jaren tachtig, onder leiding van Antony Perrin, die de teugels vanaf 1982 overnam. Een formidabele visionair, hij bracht de vintage naar het hoogste niveau, in rood en wit. Hij kocht ook andere delen van de appellatie uit: Le Sartre, Tour-Léognan, Bois-Martin, Lafon-Menaut en Haut-Vigneu. Hij werd gerespecteerd door zijn collega's en nam in 1987 deel aan de creatie van de appellatie Pessac-Léognan.

Sinds zijn overlijden in 2008 wordt de opvolging verzorgd door zijn twee zonen. Château La Tour Léognan, een naburige wijngaard van Carbonnieux, werd tegelijkertijd gekocht door de familie Perrin en was de tweede wijn van het pand vóór de oprichting van de Croix de Carbonnieux. Het is nu zijn derde wijn.

sec-carbo-rg

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Bordeaux
Appellation
Pessac-Léognan AOC-AOP
Druif(ven)
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Land
Frankrijk
Wijnboer
Château Carbonnieux
Wijnoogst
2017
Tweede wijn
Second vin

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Château Tour Léognan – 2017 – Rode wijn

Rode wijn uit Frankrijk, Tweede Wijn van Château Carbonnieux - Bordeaux, A.O.C. Pessac-Léognan

Write your review