Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

De « petit Gascoûn » 2018 - Rode Wijn
  • De « petit Gascoûn » 2018 - Rode Wijn

De « petit Gascoûn » 2018 - Rode Wijn

€ 9,50
Inclusief belasting

Rode wijn uit Frankrijk - I.G.P. Côtes de Gascogne - 2018

Aantal

Add to wishlist

In het zuidwesten van Frankrijk, in de Gascogne, leeft en verbouwt de familie Lafitte al generaties lang wijn. Het is vanaf de 15e eeuw dat we hun sporen kunnen traceren. De druif was de vrucht die door veel families in de Gascogne werd verbouwd. De Laffittes waren geen uitzondering op de regel om alle rijkdom van deze vrucht te extraheren in een beroemde cognac: Armagnac.

Het familiebezit van de familie Laffittes is altijd van vader op zoon overgedragen. Christophe en Sébastien Laffitte zijn tot op de dag van vandaag de eerste twee zonen van de familie die het pand gezamenlijk beheren. In lijn met het werk van hun ouders ontwikkelen zij naast de productie van Armagnac ook de productie van wijn. Zo ontwikkelden de laatstgenoemden hun eigen merken voor de wijn die in de familiekelder wordt geproduceerd, met inbegrip van "Le petit Gascoûn" en "Domaine Laffitte" .

"Le petit Gascoûn" - "Le petit Guy de Gascogne" wordt geproduceerd door de gebroeders Laffitte uit de beste percelen van elk jaargang. Hun wijnen zijn altijd zeer expressief, genereus en ongeduldig - synoniem voor plezier en gezelligheid, twee van de belangrijkste kenmerken van de inwoners van de Gascogne.

Deze rode wijn "Le petit Gascoûn" gebruikt Tannat- en Cabernet Franc-druivensoorten . De druiven groeien op zonnige zand-kiezelgronden en worden geoogst op het optimale moment van hun rijpheid. De vinificatie en extractie worden heel voorzichtig gedaan om het fruit en de elegantie te behouden. Zacht, licht en fruitig. In de neus aroma's van vers rood fruit en gekonfijt fruit. In de mond zijn de tannines licht, zacht en zeer delicaat.

3760267720093

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Sud Ouest
Appellation
Côtes de Gascogne I.G.P.
Druif(ven)
Cabernet Franc, Tannat
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl
Wijnoogst
2018

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

De « petit Gascoûn » 2018 - Rode Wijn

Rode wijn uit Frankrijk - I.G.P. Côtes de Gascogne - 2018

Write your review
Je bent misschien ook geïnteresseerd in