Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

La Closerie de Camensac – 2016 – Haut-Médoc – Rode wijn
  • La Closerie de Camensac – 2016 – Haut-Médoc – Rode wijn

La Closerie de Camensac – 2016 – Haut-Médoc – Rode wijn

€ 29,30
Inclusief belasting

Rode wijn uit Bordeaux A.O.C. Haut-Médoc

Aantal

Add to wishlist

Tweede wijn van Château Camensac, Closerie de Camensac is de vijfde geclassificeerde groei van Haut-Médoc in 1855. Gelegen aan de rand van de appellatie Saint-Julien op 75 hectare, is Château Camensac wordt aangeplant op een landgoed met 60% cabernet-sauvignon en 40% merlot-druivensoorten. De wijnstokken worden gespaard van vochtigheid door de gronden die grof afhellen en die een goede afwatering bevorderen. De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is 30 jaar.

Jean Merlaut en Céline Villars-Foubet , van Château Chasse-Spleen, kochten het landgoed in 2005. De vinificatie wordt uitgevoerd door het technische team van Claire Thomas-Chenard inclusief de nieuwste Cru deelt een onmiskenbare kwalitatieve ontwikkeling. De oenoloog Eric Boissenot geeft ook waardevol advies.

Deze Cru Classé la Closerie de Camensac 2016 heeft prachtige aroma's van zwart fruit met kruidige tonen. In de mond drukt het tonen van kreupelhout en zoete kruiden uit. De kleur is donker en helder rood en verrast ons met een zeer intens aromatisch boeket. De aanzet is openhartig in de mond en precies, met pittige en zijdezachte tannines. Er zit een opmerkelijke finesse in de afdronk met aroma's van pepermunt en kruidnagel. De leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar en de rijping duurt tussen de 17 en 20 maanden in vaten.

Dit domein is in de schaduw gebleven van bepaalde Médoc-wijnen. De regelmaat en de vooruitgang die deze Cru boekt, maken hem echter tot een maatstaf voor liefhebbers van geweldige Bordeaux.

218566

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Bordeaux
Appellation
Haut-Médoc
Druif(ven)
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
Land
Frankrijk
Wijnboer
Château Camensac
Wijnoogst
2016
Tweede wijn
Second vin

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

La Closerie de Camensac – 2016 – Haut-Médoc – Rode wijn

Rode wijn uit Bordeaux A.O.C. Haut-Médoc

Write your review