Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

Château Prieuré Lichine – 2015 – Appellation Margaux – Rode Wijn
  • Château Prieuré Lichine – 2015 – Appellation Margaux – Rode Wijn

Château Prieuré Lichine – 2015 – Appellation Margaux – Rode Wijn

€ 68,45
Inclusief belasting

Rode wijn uit Bordeaux A.O.C. Margaux, Tweede Wijn van Château Prieuré Lichine, wijnoogst 2015

Aantal

Add to wishlist

In de buurt van Château Margaux heeft de wijngaard Prieuré-Lichine de bijzonderheid dat hij gelegen is in de gemeenten Cantenac, Arsac, Labarde, Soussans en uiteraard uit Margaux. Het landgoed heeft 80 hectare wijnstokken en ligt in het hart van het plateau van Cantenac-Margaux.

De gronden van de priorij van Cantenac werden in de Romeinse tijd gesticht door de monniken van de abdij van Vertheuil. Het land werd vervolgens afgestaan ​​aan polycultuur en veeteelt, ook al werden er al beroemde wijnen geproduceerd dankzij de voormalige priorij van Saint Didier de Cantenac. In de 18e eeuw was het hele landgoed volledig gewijd aan wijnstokken. Het werd gepromoot 4e groei tijdens de classificatie in 1855.

Toen Alexis Lichine, bijgenaamd "de paus van de wijn" en Amerikaans-Russische handelaar, het begin jaren vijftig kocht, verkeerde de wijngaard in slechte staat. Tot aan zijn dood in 1989 concentreerde hij zich volledig op de restauratie van het landgoed. Tegenwoordig draagt ​​het Château Prieuré Lichine nog steeds zijn naam, maar is het eigendom van de Ballande-groep.

>

2015 markeert de geschiedenis van Prieuré-Lichine-wijnjaren met de extreme verfijning van rijpe Cabernet Sauvignon en zijn ongelooflijke dichtheid. Deze wijn is gemaakt van Cabernet-Sauvignon die 65% of 70% meerderheid is. Het wordt aangevuld met Merlot en, in mindere mate, Petit Verdot.

Château Prieuré-Lichine is een zeer Margalais-wijn in hart en nieren. We vinden er de finesse en de race die kenmerkend zijn voor de grote wijnen van Margaux. De donkere vruchten dringen door en geven een glimp van hun toekomstige intensiteit. De smaak is medium bodied. Er is een respectabele diepte met een afdronk van braam en ceder.

Château Prieuré Lichine is over het algemeen het lekkerst met minimaal 7 tot 10 jaar rijping op fles. Dit is enigszins variabel, afhankelijk van het karakter van de vintage. De rode wijnen van Château Prieuré-Lichine gaan over het algemeen goed samen met gerechten van rundvlees, lamsvlees, wild en sterke geiten- en koeienkazen.

Verpakking: 75 cl.

905506

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Bordeaux
Appellation
Margaux
Druif(ven)
Cabernet-Sauvignon
Merlot
Petit Verdot
Land
Frankrijk
Wijnboer
Château Prieuré Lichine
Wijnoogst
2015

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Château Prieuré Lichine – 2015 – Appellation Margaux – Rode Wijn

Rode wijn uit Bordeaux A.O.C. Margaux, Tweede Wijn van Château Prieuré Lichine, wijnoogst 2015

Write your review