Error!

Closerie des Orfèvres Terroir d'Exception  - 2
  • Closerie des Orfèvres Terroir d'Exception  - 2

Closerie des Orfèvres Terroir d'Exception - Rode wijn

€ 24,05
Inclusief belasting

Rode wijn uit Frankrijk, AOP Minervois La Linivière

Aantal

Add to wishlist

Closerie des Orfèvres Terroir d'Exception is een van de wijnen die op een hooggelegen wijngaard worden geteeld. Deze oenologische praktijk duidt druivensoorten aan die in de bergen worden geteeld en maakt het mogelijk om meer harmonieuze en dichte wijnen te produceren. Voor de productie van deze rode wijn besloot de wijnmaker drie verschillende druivensoorten te combineren: syrah, grenache en carignan. Vanwege de hoogte en de kenmerken van elk druivenras vond het rijpen van de bessen langzamer plaats. Elk cluster werd gekweekt op kalksteen en klei-kalksteengrond. De traditionele vinificatie volgde op vatveroudering.

Closerie des Orfèvres Terroir d'Exception doet zijn naam eer aan. Dankzij de ronde en gesmolten tannines voel je je helemaal het karakter van zijn territorium. Zijn mond is vol, zacht en zijn neus is complex. Je vindt hier noten van bosbessen en bramen. Aroma's van zoethout en kreupelhout voegen zich bij deze fruitige tonen.

Deze wijn kan worden geproefd bij een ideale temperatuur van 17 ° C en weet de smaak van gerechten zoals gegrild rood vlees, wild of oude kazen te verbeteren.

Closerie des Orfèvres Terroir d'Exception behaalde in 2014 een bronzen medaille.

603260

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Languedoc
Appellation
Minervois AOP
Druif(ven)
Syrah, Grenache Noir, Carignan
Wijnboer
Vignobles Vellas

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Closerie des Orfèvres Terroir d'Exception - Rode wijn

Rode wijn uit Frankrijk, AOP Minervois La Linivière

Write your review