Error!

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken.

U moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bekijken. Bent U van de vereiste leeftijd?

  • Nieuw
Château Haut Bergey 2015 - Pessac Léognan - Rode Wijn
  • Château Haut Bergey 2015 - Pessac Léognan - Rode Wijn

Château Haut-Bergey 2015 - Pessac Léognan - Rode Wijn

€ 35,50
Inclusief belasting

Vin de Bordeaux - Appellation Pessac Léognan rouge - Millésimé 2015

Aantal

Add to wishlist

Château Haut-Bergey is een wijndomein in de regio Pessac-Léognan in Bordeaux en dateert uit de 15e eeuw. Het huidige kasteel, gebouwd als plezierverblijf toen de wijngaarden werden verlaten, dateert uit 1850. De Familie Garcin en meer specifiek, Sylviane Garcin Cathiard, verwierf en beheert het landgoed sinds 1991. Sylvianne is de kleindochter van een wijnhandelaar en is zakenvrouw geworden. Nadat ze tijdens haar bezoek verliefd was geworden, besloot ze het pand te kopen en ondernam ze een groot project om de boerderij te rehabiliteren, alles met respect voor traditie.

Het Château Haut-Bergey staat vooral bekend om zijn rode wijnen gemaakt van Cabernet Sauvignon en Merlot. De 27 hectare van de wijngaard bestaande uit Cabernet-Sauvignon, Malbec, Petit Verdot, Cabernet-Franc en Merlot voor de rode wijnen, Sauvignon en Sémillon voor de witte wijnen worden omgezet in biologisch-dynamische landbouw >. Deze variëteiten, waarvan de planten gemiddeld zo'n dertig jaar oud zijn, profiteren van de invloed van grindbodems en klei- en kalksteenondergronden. De wijngaard is bovendien licht glooiend naar het zuiden en zuidwesten, wat zorgt voor afwatering en blootstelling aan de zon.

Dankzij het harde werk van de huidige eigenaar hebben de wijnen gewonnen aan precisie, lichtheid maar ook aan delicatesse. We ontdekken een wijn fijn en complex tegelijk, de vrucht van een gepassioneerde knowhow. Haut Bergey 2015 heeft een zacht, zeer weelderig boeket. Dit is een wijn die rijk is aan aroma's, met tonen van creme de cassis en boysenberry-jam, vrij vroeg maar verhult het terroir. Het gehemelte is taai en vol - hard en licht bitter bij binnenkomst met vette, goed gesmolten tannines (ongebruikelijk voor deze vintage), en een licht kruipende afdronk.

Deze wijn gaat heel goed samen met rundvlees of gevogelte.

Verpakking: 75cl.

hautberg

Datasheet

Kleur
Rood
Regio
Bordeaux
Appellation
Pessac-Léognan AOC-AOP
Druif(ven)
Cabernet-Sauvignon
Merlot
Land
Frankrijk
Hoedanigheid
75 cl

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Château Haut-Bergey 2015 - Pessac Léognan - Rode Wijn

Vin de Bordeaux - Appellation Pessac Léognan rouge - Millésimé 2015

Write your review